ATB Jeugd

Home » ATB Jeugd

Mountainbiken bij de jeugdafdeling van F.T.C. Dobberieders

Als je meedoet, wat kan je dan verwachten? Als je je inschrijft bij de jeugdafdeling van F.T.C. Dobberieders kom je in aanraking met alle onderdelen van de mountainbike sport. Je wordt getraind door enthousiaste en ervaren trainers en mountainbikers. Van iedere deelnemer word vooraf het niveau bepaald. Op basis hiervan word je in een groep ingedeeld. Zo kan iedereen op zijn of haar niveau meedoen met de trainingen. Tijdens de leuke en afwisselende trainingen leer je over de techniek van het fietsen, maar ook over hoe een fiets werkt en wat je moet doen als je pech hebt. Mountainbiken is stoer en spannend maar plezier en veiligheid staan altijd voorop. Naast de trainingen in en rond Zuidlaren gaan we ook regelmatig fietsen op atb-parcoursen in Noord-Nederland en wordt er deelgenomen aan veldtoertochten. Lees meer hierover bij het onderdeel ‘Programma’.

Wat heb je eigenlijk allemaal nodig?
Om te beginnen met mountainbiken heb je eigenlijk niet zoveel spullen nodig. Een fiets en een helm (de helm is verplicht!). Tijdens de eerste trainingen zullen we je hierover meer vertellen.

Het lidmaatschap van de jeugdafdeling; Wat houdt dit in?
– Ongeveer 32 trainingen per seizoen
– 2 of 3 keer een gezamenlijke deelname aan een toertocht van F.T.C. Dobberieders
– 3 of 4 keer mountainbiken op een ATB-parcour in Noord-Nederland
– 1 keer een (bijzondere) seizoen afsluiting
– Lid van de NTFU en NTFU magazine

Leeftijd
Vanaf 8 jaar kun je je aanmelden als jeugdlid. Het jeugdlidmaatschap kun je houden tot je 18 jaar oud wordt.

Meer weten?
Wil je meer weten of hebben je ouders vragen? Mail dan met het bestuur van de jeugdafdeling: jeugd@dobberieders.nl

Wil je lid worden download dan het aanmeldformulier en stuur deze naar het adres vermeld op dit formulier of mail hem aan ledenadministratie@dobberieders.nl

 

Activiteiten

Agenda

F.T.C. Dobberieders

Met 230 leden is FTC (Fiets Toer Club) Dobberieders een middelgrote vereniging, die opgericht is in 1981 en aangesloten bij de NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie). Ons doel is het toerfietsen in de meest brede zin van het woord.