UPDATE 24-03 2020:

Gisteravond heeft onze regering de maatregelen nog verder aangescherpt en alle evenementen en activiteiten ongeacht het aantal deelnemers verboden tot 1 juni.

Dit houdt voor ons het volgende in:

1) De BBB tocht welke op 19 April gepland stond wordt voor dit jaar afgelast

2) De Hondsrug challenge welke op 3 Mei gepland stond wordt voor dit jaar afgelast.

3) De ALV welke op 30 Maart had moeten plaatsvinden wordt verschoven naar een nader te bepalen datum na 1 Juni.

4) De meerdaagse wordt verschoven naar een nader te bepalen datum na 1 Juni

5) Alle verdere club activiteiten zoals trainingen, clubritten ect. worden opgeschort tot na 1 juni.

Voor de rest willen we jullie nog even wijzen op de Richtlijnen welke wij van de NTFU hebben mogen ontvangen: 

Update 23 maart, 19:20 uur

Fietsen doe je solo

Het kabinet heeft besloten alle samenkomsten te verbieden tot 1 juni, waarbij ook geen ondergrens meer is van 100 personen. Ga niet meer in groepen op pad. Wil je toch fietsen? Doe dat dan alleen. In dit artikel delen we tips voor je solorit. Voor bestuurders van verenigingen geldt: informeer je leden dat zij niet in groepsverband mogen fietsen. Annuleer ook je clubbijeenkomsten zoals groepsritten en -trainingen tot en met in ieder geval 1 juni. De gezondheid en veiligheid van iedereen staat voorop, we hopen op jullie begrip in deze tijden.

Toertochten

De Rijksoverheid heeft samenkomsten en evenementen tot 1 juni verboden. Dit geldt ook voor toertochten. Daarom zijn tochten in deze periode niet langer zichtbaar op de NTFU- en Fietssport-kalender. Heb je je ingeschreven voor een geannuleerde tocht? Of heb je een andere vraag over de toertocht? Neem dan contact op met de organisator. 

Volg de adviezen

Volg de voorzorgsmaatregelen van het RIVM op: was je handen regelmatig, hoest/nies in de binnenkant van je elleboog, gebruik een papieren zakdoek en schud geen handen. 

Het hele artikel kun je lezen op: https://www.ntfu.nl/home/nieuws/id/1109/het-laatste-nieuws-over-de-wielersport-en-het-coronavirus

Beste Leden,

Gezien de laatste informatie welke hedenmiddag middels de persconferentie van de regering tot ons gekomen zullen wij alle clubactiviteiten tot en met 6 April opschorten.

Dit houdt in:

Alle trainingsritten, pensionado tochten, vergaderingen,activiteiten van de jeugd en andere bijeenkomsten worden stop gezet.

De ALV welke gepland stond op 30 Maart wordt ook opgeschort.

Meer informatie kan worden gevonden op:

https://www.ntfu.nl/home/nieuws/id/1109/het-laatste-nieuws-over-de-wielersport-en-het-coronavirus

en

https://www.fietssport.nl/magazine/training/fietsen-en-het-coronavirus-8-vragen?utm_medium=email

Het Bestuur

F.T.C. de Doberieders

Met 250 leden is FTC (Fiets Toer Club) Dobberieders een middelgrote vereniging, die opgericht is in 1981 en aangesloten bij de NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie). Ons doel is het toerfietsen in de meest brede zin van het woord.