Vanwege de Corona crisis is de meerdaagse in het begin van dit jaar afgezegd. Vanwege het feit dat nu de maatregelen iets versoepeld zijn hebben Dinus en Henk gemeend toch nog iets van een uitje op te zetten.

Dit, is een tweedaagse geworden: Details hieronder

Tweedaagse clubactiviteit.

Onze eerste clubactiviteit van dit jaar was zeker een succes te noemen. We willen graag, ook al blijven de omstandigheden moeilijk door Corona, er een vervolg aangeven, door een tweedaagse tocht te organiseren. We weten, dat er belangstelling voor is. Om het voor veel clubgenoten aantrekkelijk te maken, stellen we het volgende voor:

In het weekend van zaterdag en zondag 29/30 augustus houden we een tweedaagse tocht naar Oldenburg.

Heen- en terug-route zijn verschillend.  Bij flinke deelname gaan we in niveaugroepen. Verder is er de mogelijkheid om een  ‘normale’, of lange route te rijden.

Daarbij denken we aan de volgende afstanden:

Ca. 130 km, 160 km.

Om hun steun te geven tijdens de start en op de laatste loodjes op de terug weg is het volgende initiatief opgezet:

Aansluiten op heenreis of terugreis 2-daagse Oldenburg

Clubgenoten:

In het weekend van zaterdag 29 en zondag 30 augustus wordt een tweedaagse gehouden naar Oldenburg.

Op de heenreis zijn er zes Dobberieders, die een rit van 160 km maken en via hun eerste rustplaats  Bourtange rijden (47 km) Vertrek is die morgen om 9 uur vanaf de Brink.

Op de heenreis vertrekt ook een groep van 5 rijders voor 131 km. Zij houden hun eerste pauze in Rhede na 50 km. Zij vertrekken om 9.30 uur vanaf de Brink.

De eerste groep zal hoogstwaarschijnlijk een iets hoger tempo rijden dan de tweede.

Op zaterdag meerijden

Clubgenoten, die het leuk lijkt om een deel met één van deze groepen mee te fietsen, zijn van harte welkom. Aanmelden hoeft niet van tevoren.

Op zondag tegemoet rijden

Zondag op de terugreis wordt er om 9 uur uit Oldenburg vertrokken. De route is dan voor beide groepen gelijk en bedraagt 135 km.

Pauze plaats is bij deze tocht Leer, waar dan 70 km afgelegd is.

Clubgenoten, die het leuk lijkt om op deze zondag de groep tegemoet te fietsen kunnen zich melden bij André Niemeijer (voorzitter@dobberieders.nl of 06 -21 54 87 07). Hij zal dan regelen hoe er gezamenlijk vanuit Zuidlaren zal worden vertrokken.

F.T.C. Dobberieders

Met 230 leden is FTC (Fiets Toer Club) Dobberieders een middelgrote vereniging, die opgericht is in 1981 en aangesloten bij de NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie). Ons doel is het toerfietsen in de meest brede zin van het woord.