Fietsen in coronatijd:

1 juli is een datum, waar we als fietsclub-leden lang op hebben gewacht.

Vanaf 1 juli is het weer toegestaan, in clubverband, in groepen groter dan 4 personen, samen te fietsen.

Uiteraard wordt men geacht rekening te houden met de richtlijnen van het RIVM en de adviezen van de NTFU.

(Zie onderstaande mailing van de NTFU.)

NTFU Adviezen:

Fietsen in een groep mag, maar rijd verantwoordelijk

Premier Mark Rutte had goed nieuws voor sporters. Vanaf 1 juli vervalt de 1,5-meter-regel voor sporters. Fiets je samen, dan hoef je onderling geen afstand te houden. Fietsen in een groep mag dus. Daarmee vervalt ons advies voor de groepsgrootte. Je moet echter nog wel steeds 1,5 meter afstand houden tot andere weggebruikers. Fiets daarom verantwoordelijk: denk goed na over de groepsgrootte en houd rekening met je medeweggebruikers.

De spelregels per 1 juli

  • De 1,5-meter-regel tijdens het sporten vervalt. Tijdens clubritten of groepsritten hoef je onderling geen 1,5 meter afstand meer te houden. Fietsen in een groep mag dus.
  • Je houdt onderweg wél 1,5 meter afstand tot andere weggebruikers.
  • Voor vertrek en bij terugkomst van een rit, moeten wielersporters van 19 jaar en ouder onderling wél 1,5 meter afstand tot elkaar houden
  • Ben jij of iemand uit je familie ziek of verkouden? Blijf dan thuis.
  • Je volgt de hygiënevoorschriften van het RIVM op
  • Zowel binnen- als buitensport is toegestaan. Je mag dus weer binnen sporten, denk aan gezamenlijke spinninglessen.
  • Kleed-, toilet- en doucheruimtes en kantines van sportaccommodaties mogen weer open.
  • Ook in kleed-, toilet- en doucheruimtes en kantines houden wielersporters van 19 jaar en ouder 1,5 meter afstand.
  • Geforceerd stemgebruik, zoals schreeuwen, is niet toegestaan. Maak daarom voor vertrek afspraken met elkaar hoe je communiceert.

Je leest op de website van de Rijksoverheid meer over de maatregelen die per 1 juli gelden voor sporters. Raadpleeg ook het landelijk protocol Verantwoord Sporten van sportkoepel NOC*NSF.

 

Alles kun je ook vinden op: https://www.ntfu.nl/home/nieuws/id/1169/fietsen-in-een-groep-mag-maar-rijd-verantwoordelijk

 

Als bestuur willen we je graag nog meegeven: “Neem je eigen verantwoordelijkheid!”

 

Clubactiviteit:

 

De beoogde clubactiviteit waarmee we als club het seizoen 2020 een herstart willen geven:

 

Dinus Vos, Matthijs Hóster en Henk Boer treffen elkaar dinsdagavond 30 juni in huize Vos, om een alternatieve clubactiviteit op te zetten.

De bedoeling is een soort “knobbelrit” te organiseren, waarbij de start op de brink in Zuidlaren plaatsvindt en er in meerdere richtingen, in zelf samengestelde groepen, gestart kan worden.

De afstand is voor de racefietser zo’n 60 -70 km. waarbij er onderweg een koffiestop is, waar koffie en appelgebak door de club wordt aangeboden.

Bij terugkomst in Zuidlaren bieden we nog een consumptie in “het Olde Stee” aan, dat al jaren trouwe sponsor van de Dobberieders is.

Voor de atb’ers onder ons ligt er ook een route op de plank, waarbij in overleg een route wordt voorgesteld en waarbij er ook koffie met appeltaart en een consumptie na de rit wordt aangeboden.

Uiteraard nodigen we ook onze jeugdleden en trainers uit, die op 5 juli hun trainingsactiviteiten op de VAM-berg afsluiten.

 

Namens Dinus en Matthijs,

Henk Boer, bestuurslid Dobberieders.

F.T.C. Dobberieders

Met 230 leden is FTC (Fiets Toer Club) Dobberieders een middelgrote vereniging, die opgericht is in 1981 en aangesloten bij de NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie). Ons doel is het toerfietsen in de meest brede zin van het woord.